Rødby
Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

TV: mandag d. 29. maj 2023

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

TV: mandag d. 29. maj 2023

DR1

05:40  

Udsendelsesophør
Udsendelsesophør

06:20  

Livets opskrift - Grækenland (2:5)
Livets opskrift - Grækenland (2:5) Dansk reportageserie fra 2015 Hvordan lever man lidt længere? Sisse Fisker rejser til den lille græske ø Ikaria, som er en af de mindst turistede øer i Grækenland. Her skal Sisse bo hos Georgios og Elini som lever en bæredygtig tilværelse, hvor de stort set er 100% selvforsynende. Men udover at bo hos familien, tager de hende også med rundt på øen, for at snuse til nogle af de ting, som måske kan være hemmeligheden blandt beboernes lange levetid. Bl.a. møder hun herbalisten Diamandis, som hver dag drager ud i naturen for at indsamle de helt rigtig urter. Hun høster honning og så når hun også forbi et karneval. Men spørgsmålet er, hvad alle disse ting har med deres høje levealder at gøre? Sendt første gang 10.11.2015

07:06  

OBS
OBS OBS - Oplysning til borgerne om samfundet. Denne gang om demens - Det nationale demenssymbol. Fuglene synger - fuldkorn. Diabetesforeningen - test om du har diabetes.

07:07  

Kaninernes hemmelige verden
Kaninernes hemmelige verden Canadisk dokumentar fra 2020. (Remarkable Rabbits) De er nuttede, har lange ører og elsker at gnave. Men vidste du, at kaniner også er seje og utroligt kloge? Kom helt tæt på kaninernes og harernes hemmelige verden, og udforsk deres gådefulde liv - fra listige overlevelsesstrategier, imponerende formeringsevne, supersanser som 360 graders syn, zigzag løb og svømmeevne.

08:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

08:10  

Oceanets store buffet
Oceanets store buffet International dokumentar fra 2022. (The Ocean's Greatest Feast) Det er Jordens største dyrevandring. Og naturens største bagholdsangreb. Hvert år ud for Sydafrikas kyst følger mindre stimer af sardiner det kolde vand, indtil de danner en 30 km lang kæmpestime. Det er nærmest en selvmordsmission - og en gåde, hvorfor de gør det. Der er sultne sæler, styrtdykkende suler og glubske hajer. Men da delfinerne dukker op, er det slut med at skjule sig i mængden. Og så slutter spækhuggerne sig til festmåltidet.

DR2

05:30  

Sex, sladder og skandaler
Sex, sladder og skandaler Amerikansk dokumentar fra 2019. (Scandalous - The untold story of The National Enquirer) I mere end 60 år har den amerikanske tabloid-avis, The National Enquirer, leveret slibrige afsløringer og sensationelle nyheder. Og læsernes umættelige behov for skandaler har givet avisen en ubeskrivelig magt og indflydelse i USA. Kom med bag kulissen og helt ind i redaktionslokalet, når vi bl.a. afslører nogle af de metoder, avisens journalister benytter for at få en historie hjem.

07:05  

Grevinden og den russiske milliardær
Grevinden og den russiske milliardær Britisk dokumentar fra 2020. (Countess and The Russian Billionaire) Magt, penge og kærlighed. I 2008 bliver britiske Alexandra Tolstoy stormende forelsket i den russiske mangemilliadær, Sergej Pugatjev. Efter et år bliver de forældre og lever et liv i ekstrem luksus. Men det romantiske eventyr får en brat ende, da Pugatjev falder i unåde hos præsident Putin. Han må flygte til Frankrig og efterlade sin kone og børn i England. Her dykker vi ned i historien om deres kærlighed, ufattelige rigdom og fjender.

08:10  

5 Skarpe om kristendommens danske historie
5 Skarpe om kristendommens danske historie Kristendommen har i mere end 1000 år været Danmarks dominerende religion, og den udmærker sig ved ikke bare at handle om tro, men også at have haft betydende indflydelse på landets politik og kultur i stort og småt. Vi giver dig 5 skarpe, der skærer ind til benet på kristendommens danske historie. De 5 skarpe: Danmarks kristning. Reformationen. Grundtvig. Grundloven. Kvindelige præster. Medvirkende: Lektor Povl Götke. Tilrettelæggelse: Simon Ankjær Andersen.

08:30  

Seneste nyt fra TV Avisen
Seneste nyt fra TV Avisen

TVR

05:00  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:10  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:15  

Hunden Ib II
Hunden Ib II

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Rosa fra Rouladegade II (1)
Rosa fra Rouladegade II (1) Liva elsker at besøge sin morfar og høre om hans rejser til Grønland. Men hun synes det er lidt synd for ham, at han bor helt alene, når han nu er så sød. Derfor spørger hun Rosa om hjælp til at bage en ganske særlig overraskelseskage til ham. De forklæder sig som postbude og sniger sig ind i morfars hus, mens han sover til middag, for at udspionere og finde ud af hvilken slags kage, de skal bage til ham.

05:55  

Luk op Luk i - TRIST
Luk op Luk i - TRIST Hvad har gjort Katrine ked af det? Katrine Bille og Thomas Buttenschøn lukker op for alle de mærkelige følelser, vi har i os. Gennem musik, grin og børnenes gode råd bliver vi klogere på følelser, og hvordan vi håndterer dem. Denne gang handler det om at være ked af det.

06:15  

Ernest & Celestine (12)
Ernest & Celestine (12)

06:30  

Sarah og And (19)
Sarah og And (19)

06:35  

Beccas venner
Beccas venner

06:50  

Motor Mille og Børnebanden (5)
Motor Mille og Børnebanden (5) Øverst i slottets tårn går den sure mand i gang med at smelte børnenes sutter om til engangsbestik. Motor Mille og Børnebanden lægger en snedig plan for at få sutterne tilbage - de skal bl.a. bruge 1000 hoppebolde!

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:15  

Simon III
Simon III

07:20  

Bluey
Bluey

07:30  

Ellevilde Ella
Ellevilde Ella Ellevilde Ella Animationsfilm fra 2020 Ella er vild med cirkus, men endnu mere vild med sin bedste ven Mikkel, som hun vil have helt for sig selv. Da der kommer en ny dreng i kvarteret, bliver Ella jaloux og står over for en stor udfordring. Morsom familiefilm fuld af fart, fantasi og tre børn på cykeleventyr, der opdager, hvor magiske venskaber kan være.

08:45  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

08:45  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

 
DR1

09:00  

Søren Ryge: Den romantiske have
Søren Ryge: Den romantiske have En have, der først og fremmest taler til stemninger og følelser - det er en romantisk have. En sådan findes på herregården Sanderumgaard ved Odense, og Søren Ryge har besøgt den og blev forført...

09:30  

Husdrømme IX (2:10)
Husdrømme IX (2:10) Svensk livsstilsserie. (Husdrömmar) Ved Helge Å uden for Åhus tror restauratøren Gustav, at han har fundet et fund - en nedlagt stivelsesfabrik, der er helt forfaldet! Den gamle fabriksruin uden vægge, gulv eller tag skal blive Gustavs drømmehjem - og et samlingssted under åben himmel - med arbejderboliger.

09:30  

Husdrømme IX (1:10)
Husdrømme IX (1:10) Svensk livsstilsserie. (Husdrömmar) Linus og Karin i Stenungsund er utålmodige efter at komme af med deres gamle hus, der blokerer udsigten fra deres nye drømmevilla. Men skal huset virkelig rives ned, eller kan det flyttes og genbruges? Vi vender også tilbage til fremtidens hus i Östersund og bjergkuben i Västra Frölunda, og til Andrea og Jonathans mobile Tiny House, hvor er det blevet af nu...?

10:30  

Kyst til kyst III - Limfjorden Vest (4:8)
Kyst til kyst III - Limfjorden Vest (4:8) Christian Degn, Line Friis og Kåre Nielsen besøger de mest fascinerende mennesker og steder langs den smukke, og ofte overraskende, 8529 kilometer lange danske kystlinje. I aften springer Kåre ud med faldskærm over Agger Tange, for at blive klogere på, hvorfor Limfjorden strengt taget slet ikke er en fjord! Line bliver reddet i land fra et strandet skib. Og Christian lærer at kende forskel på østers ud for Glyngøre.

11:15  

Antikkrejlerne XXI (17:25)
Antikkrejlerne XXI (17:25) Britisk dokumentarserie fra 2021. (Antiques Road Trip) Vi følger britiske antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

DR2
TVR

09:00  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

09:10  

Vilde vidunderlige dyr: Hvem bruger bilerne som nøddeknækker?
Vilde vidunderlige dyr: Hvem bruger bilerne som nøddeknækker? Inde i byen ligger der nødder på vejen, som knaser når bilerne kører henover dem. Det er et meget klogt dyr, som har smidt nødderne på vejen, så nøddeskallerne bliver knækket af bilerne. Men kan du gætte hvilket dyr, der er så klogt, at det bruger bilerne som nøddeknækker?

09:18  

Vilde vidunderlige dyr: Egernet snyder en nøddetyv?
Vilde vidunderlige dyr: Egernet snyder en nøddetyv? Et egern gemmer et forråd af nødder i jorden. Men et andet egern ser det og stjæler en af nødderne. Egernet må derfor være mere forsigtigt. Måske kan egernet snyde nøddetyven, så det ikke mister flere af sine nødder?

09:20  

Sebastian og Afrikas vildeste dyr - Flyvende hund
Sebastian og Afrikas vildeste dyr - Flyvende hund Sebastian er taget til landet Burkina Faso. Her vil han prøve at finde en af verdens største flagermus, den flyvende hund. I sin søgen passerer han et vandhul, hvor sultne gribbe holder øje med savannens næste dødsfald. Og med snedig jagtteknik lykkes det ham at fange en agame med de bare næver.

09:35  

MikroMakkerne | Skorpiontægen
MikroMakkerne | Skorpiontægen

09:40  

Jonahs dyreverden
Jonahs dyreverden

09:43  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Mosasaurus var lige så tung, som en brandbil. Oprindeligt var Mosasaurus et firben på land, men flygtede ud i vandet. Millioner af år senere havde Mosasaurus udviklet sig til et af de farligste dyr nogensinde.

09:43  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Stegosaurus var en langsom dinosaur. Derfor var det svært at slippe ud af truende situationer, så i stedet måtte Stegosaurus blive på stedet og forsvare sig. Men hvordan gjorde den?

09:55  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

09:59  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:05  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:05  

Mission Valhalla (5)
Mission Valhalla (5) Iduns æbler er blevet forbyttet! De magiske æbler, der holder guderne unge og raske og klar til kamp imod de onde jætter. Med ragnarok lige om hjørnet, er det ikke så godt, hvis guderne ikke er i topform. Ungdommens gudinde Idun må sammen med den modige, jordiske helt Esaiah drage ud for at skaffe de magiske æbler tilbage. For Valhalla!

10:25  

Cirkusliv i savsmuld (2)
Cirkusliv i savsmuld (2) Direktøren vågner i dag ved siden af et par sure tæer som han ved nærmere eftertælning kender ret godt. Alle hilser Chico velkommen tilbage til cirkus.

10:40  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at kalkuner sover i træerne? Ta' med Lille Nørd på kalkuneventyr og se, om Anders og Katrine lærer at tale kalkunsprog.

11:05  

Motor Mille og Børnebanden (12)
Motor Mille og Børnebanden (12) Den Sure Mand på campingpladsen har taget blæseren til hoppeborgen og nyder den kølige luft. Nu kan børnene ikke hoppe. Motor Mille og Børnebanden lægger en snedig og vild plan for at få blæseren tilbage.

11:30  

Skæg med bogstaver - Y
Skæg med bogstaver - Y Afsnit Y I dag besøger Hr. Skæg den fine restaurant Y, hvor han lærer at lave en spændende ret. Han skal også have fat i noget ymer i gaveboden hos søde Persille, som bliver drillet af en fræk bogstav-stjælende mus. Hr. Skæg kan også både en dans og en sang med Y.

11:55  

Vilde venner III (4)
Vilde venner III (4) Der er altid travlt i Vilde Venners klub hvor børn redder og passer på Danmarks vilde dyr. I dag er det Vilhelm og Leyla, der har vagten i klubhuset. De skal finde et pindsvin ved hjælp af radioudstyr, bygge et fugleskræmsel, og hjælpe en svane tilbage til naturen, hvor den hører til.

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

Bonderøven 2016 (8)
Bonderøven 2016 (8) Der sker fremskridt i det nye stuehus. I stuen lægger Frank træfiberisolering oven på muslingeskallerne, og ude i bryggerset hjælper Alma med at lægge rivenet ud for at gøre klar til gulvvarme. I år har Frank besluttet sig for, at kåldyrkningen i køkkenhaven skal lykkes, så han må tage væk fra Kastaniegården for at høste ny viden. Og så har koen Leonora fået en tyrekalv, hvilket betyder, at Frank nu kæmper med kalven om Leonoras mælk.

12:45  

Nak & Æd - en flodhest i Zambia (6:10)
Nak & Æd - en flodhest i Zambia (6:10) Sæson 9 (2018). De to venner er taget til Zambia igen. Her skal Jørgen og Nikolaj have et gigantisk dyr på kornet, det største de nogensinde er gået efter. En flodhest. Men det er ikke uden tøven, at de går på jagt, for er det overhovedet i orden at skyde det store dyr, og hvad gør man med alt det kød, hvis det lykkes? Der er meget at tænke over. Ikke mindst fordi at alternativet er en abe med meget blå boller.

13:30  

Søren Vesters Have - Tulipaner og kirsebærtræer
Søren Vesters Have - Tulipaner og kirsebærtræer Søren Vester er tilbage med nye inspirerende projekter fra haven i Thise, hvor kirsebæralléen endelig blomstrer. Sørens første projekt er, at han vil forsøge at lave sin egen så- og priklejord i Dorthes ovn. Og så er han taget til Holland for at møde en af Europas mest respekterede havedesignere og lære om tulipaner.

14:00  

Danmarks næste klassiker (6:6)
Danmarks næste klassiker (6:6) Dansk livsstilsprogram fra 2023. Så er det blevet tid til, at de fem designere kaster sig over en af sværvægterne i dansk design. Nemlig den sagnomspundne stol. En opgave, de fleste designere elsker og frygter. Det bliver en kamp til sidste sekund, når der bliver formspændt, syet, printet og malet i håbet om at imponere dommere og måske lave en ny klassiker. Udover at skulle finde den bedste stol, så står dommerne overfor endnu en stor beslutning, når de skal finde vinderen af Danmarks Næste Klassiker blandt de seks vinder-designs på podiet.

DR2

12:00  

Jenny Holm - Nazispionen der kom ind i varmen
Jenny Holm - Nazispionen der kom ind i varmen Det ligger ikke i kortene, at unge Anne Marie Christensen fra Fanø ender som en af de mest berygtede danske krigsforbrydere fra 2. Verdenskrig. Ikke desto mindre bliver hun hvervet af Gestapo under navnet Jenny Holm under besættelsen. Hun viser sig at have agentevner ud over det sædvanlige. Det menes at hun er ansvarlig for mange hundrede anholdelser af fjender af nazismen. Hun er så dygtig, at hun hverves af dansk og britisk efterretningstjeneste i årene lige efter krigen, hvor hun bruger sine evner til at fange nazistiske krigsforbrydere i Tyskland. Jenny Holm forsvinder ud i glemslen - indtil en dag, hvor en snarrådig forfatter finder ud af, hvor Jenny Holm ender sine dage. Sporet ender overraskende, hos en feteret alternativ behandler med elektriske hænder på Gammel Kongevej. Sendt første gang 10.04.2019

13:00  

Explainer - Kan kampfly ændre krigen i Ukraine?
Explainer - Kan kampfly ændre krigen i Ukraine? Ukraine efterspørger konstant kampfly fra vesten - men hvad vil det betyde for Ukraine, hvis de får vestlige kampfly?

13:10  

Forsvundne verdener og skjulte skatte (2:3) - Løvemennesket
Forsvundne verdener og skjulte skatte (2:3) - Løvemennesket Britisk dokumentarserie fra 2019. (Lost Worlds and Hidden Treasures) En rejse i fodsporene på arkæologerne, som opdagede den 40.000 år gamle skat: Løvemennesket. Skatten er den første kendte genstand, der er bygget på fantasi og et startpunkt for kunst og religion. Historien om figuren er også historien om et af nyere tids mørkeste kapitler, hvor arkæologiske fund blev brugt som nazistisk propaganda.

14:10  

Den sidste gentleman
Den sidste gentleman Amerikansk romantisk krimikomedie fra 2018. (The Old Man and the Gun) Den 70-årige bankrøver Forrest Tucker bryder ud af fængslet - for 16. gang. Snart begår han en stribe bankrøverier, der får både de ansatte og politiet til at måbe. For den aldrende røver er både betænksom og høflig, og inden længe har han vundet hele nationens gunst. Men det hjerte, Forrest allerhelst vil erobre, er Jewels. Og det kan meget vel blive hans mest udfordrende kup nogensinde. Medvirkende: Robert Redford, Sissy Spacek, Casey Affleck m.fl. Instruktion: David Lowery.

TVR

12:15  

Sovedyr på eventyr II (4) - Karsten og Blærerøvens eventyr
Sovedyr på eventyr II (4) - Karsten og Blærerøvens eventyr Rosa besøger Asbjørn og sammen finder de på et eventyr om Asbjørns sovedyr Karsten. Han er en kæmpestor elefant, der elsker frugt og grønt. På Asbjørns værelse får de øje på en håndvægt. Så i eventyret bliver Karsten til en stor stærk vægtløfter, der tager i træningscentret for at løfte vægte. Her møder han fitnessdronningen Chili og den irriterende Blærerøvs-Bjarne, der altid snyder og blærer sig når han vinder. Spørgsmålet er, om det vil lykkes Karsten at vinde over Bjarne en gang for alle.

12:35  

Ramajetterne II (4)
Ramajetterne II (4) Der er kaos i Ramasjang Lufthavn. Kan det mon være den nye dygtige medarbejder, som Kristian har ansat, der i virkeligheden er skyld i alle problemerne?

12:55  

John Dillermand (11)
John Dillermand (11) John er alene hjemme, og pludselig er huset invaderet af ninjaer, som overhovedet ikke gider at overholde Oldemors regler. Så John må forsvare huset med dilleren.

12:57  

John Dillermand (9)
John Dillermand (9) John skal spille koncert, men han har slet ikke øvet sig, og det er meget pinligt. Heldigvis er dilleren meget musikalsk, når den kommer i nærheden af instrumenter.

13:05  

Ramasjang Rally
Ramasjang Rally Spænd hjelmen! For nu går det løs i Danmarks sejeste sæbekasseræs - Ramasjang Rally! I dagens løb skal de fredselskende blomsterbørn fra Team Hippie slås med de stjerneseje Rumtosserne, der har fået wildcardet for den fedeste bil. Der bliver fuld fart frem, når holdene ræser ned ad striben, zig-zagger sig igennem Specialbanen mellem varehylderne i et supermarked, og drøner rundt på Ramasjang Ringen. Holdene kæmper om en plads i semifinalen.

13:30  

Heino fikser alt - Cyklen (12)
Heino fikser alt - Cyklen (12) Malthe har brug for hjælp med sin cykel, men Heino misforstår Malthe en smule, og det går ikke helt som planlagt.

13:40  

Monster Buster
Monster Buster Emilia er rigtigt træt af et dumt mumie-fantasimonster, der gemmer sig ude på gangen. Heldigvis kommer MonsterBuster Silja og hjælper hende med at buste det. For selvom monstre ikke findes i virkeligheden, kan man godt være bange for dem - og have brug for hjælp til at få dem væk.

13:55  

Superhelten Sprinter Galore (16)
Superhelten Sprinter Galore (16) Diktathor har opfundet et computerspil, som alle i Bakkeby bliver dybt afhængige af, og imens de sidder foran skærmene, har han frit spil til at overtage magten. Det er godt tænkt, men har han tænkt på superhelten Sprinter også?

14:00  

Superhelten Sprinter Galore (18)
Superhelten Sprinter Galore (18) Leo vil så gerne have et kæledyr, så i mangel af bedre giver Sprinter hende Pesto; en lille kugle, som han har trillet ud af sin egen pels. Desværre dukker DiktaThor op og vil have fingre i Pesto også, og desværre viser det sig at være sværere end som så at have kæledyr.

14:02  

Superhelten Sprinter Galore (17)
Superhelten Sprinter Galore (17) Inspireret af planeten Jorden arrangerer Basker et stort bytte-loppemarked i Bakkeby. Det er en stor succes - lige indtil Cleopatra dukker op og bytter sig til en maskine, som hun vil bruge til at fange Sprinter ...

14:05  

Oda Omvendt II (5)
Oda Omvendt II (5) Oda bygger en ny tidszapper, der kan sætte tiden i stå ved at lave tidslommer. Det bliver der god brug for. I børnehaven spiller Christiane og de andre børn fodbold, men Balder smider bolden i affaldsposen. Amalie fra Allerhøjeste Sted besøger igen børnehaven - nu må hver leg kun vare 30 sekunder! Balder hurtig-zapper Christianes afslappede far, men Christiane fortæller det til Oda Omvendt, og sammen får de atter vendt rundt på tiden. I campinghoppebolden bliver Oda og Balder uvenner.

14:20  

Onkel Rejes sørøvershow II (1)
Onkel Rejes sørøvershow II (1) Dr. John har taget Ronjas storebror Max til fange for at koge ham om til stikpiller. Onkel Reje og Brille er klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer en vampyrhaj, en selvantændelig dynamitstang og en forrygende rutschebanetur i et nedlagt tivoli. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

14:35  

Motor Mille og Børnebanden (12)
Motor Mille og Børnebanden (12) Motor Mille er blevet fanget af den sure mand og Krejle, og hun bliver bundet oppe på loftet. Nu er det op til Børnebanden at redde Motor Mille. Heldigvis har de lært, at de kan og tør meget mere, end de tror. Mon det lykkes at redde Motor Mille og afsløre den sure mand, så han bliver nødt til at flygte fra slottet?

14:50  

TV AVISEN for dyr - Heste-hårmode (7)
TV AVISEN for dyr - Heste-hårmode (7) Hvilken frisure er moderne blandt heste? Pjuske sender reporteren Stefan ud på en rideskole, for at snakke med hestene om årets hestehårmode. Der er også godt nyt til alle fluer, som keder sig. Fluen Funny Finn har nemlig et godt tip til hvordan man kan lave fluefis og have det sjovt. Pjuske interviewer også Boogie, som har vundet guldfiskenes store glemmekonkurrence, og til sidst er der selvfølgelig en vejrudsigt med vejrhanen Verner.

DR1

15:00  

Kender Du Typen? 2021 - Med rugbrødsmadder og royalt porcelæn
Kender Du Typen? 2021 - Med rugbrødsmadder og royalt porcelæn Kender Du Typen? ser tilbage på nogle gode øjeblikke fra de sidste år. I dette program er vi tilbage i 2012, hvor Mads Steffensen debuterer som vært, og det samme gør livsstilseksperten Christian Grau. Anne Glad Wagner er også med, når vi besøger en kendt dansker, der spiser flere rugbrødsmadder end de fleste.

17:05  

Downton Abbey II (6:10)
Downton Abbey II (6:10) Engelsk dramaserie fra 2011. Matthew er nu bundet til en kørestol og rekreerer sig på Downton Abbey, hvor Mary tager sig af ham. Hun elsker stadig Matthew, men Carlisle gør det klart, at han vil ruinere Mary, hvis hun slår op med ham. Samtidig kommer der en såret canadisk officer til Downton Abbey. Han har en overraskende afsløring, men taler han sandt?

17:05  

Downton Abbey II (5:10)
Downton Abbey II (5:10) Engelsk dramaserie fra 2011. Beboerne på Downton Abbey modtager chokerende nyheder fra fronten - både Matthew og William er blevet alvorligt såret. Samtidig trues idyllen også fra en anden kant. Bates er ved at blive skilt fra sin kone Vera. Men Vera er fuld af hævntørst, og for at skade Bates og Anna er hun fast besluttet på at sælge historien om Marys døde elsker.

DR2

15:35  

Mr. Turner
Mr. Turner Britisk autentisk drama fra 2014. Den store engelske maler J.M.W. Turner er gået ind i det sidste kvarte århundrede af sit liv. Han rejser, maler og er et populært, men anarkistisk medlem af kunstakademiet Royal Academy of Arts. Han er elsket af sin husholderske, som han tager for givet og fra tid til anden udnytter seksuelt. Senere lejer han sig ind i et hus ved kystbyen Margate, hvor han inspireres til nogle af sine mest berømte malerier og finder sammen med sin værtinde. Rollen som Turner indbragte Timothy Spall Cannes-festivalens pris for bedste mandlige skuespiller. Medvirkende: Timothy Spall, Paul Jesson, Dorothy Atkinson m.fl. Instruktion: Mike Leigh.

TVR

15:02  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Brachiosaurus havde en utrolig lang hals. Det var godt at have, da Brachiosaurus ville spise fra de saftige trækroner. Brachiosaurus var så høj som tre giraffer stående på hinanden.

15:05  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

15:25  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

15:35  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:50  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:55  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

16:00  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

16:05  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

16:10  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:25  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

16:35  

Paw Patrol VII
Paw Patrol VII Vovserne stopper et skrot-monster + Vovserne redder hvalerne

17:00  

Rosa fra Rouladegade II (10)
Rosa fra Rouladegade II (10) Josefine bor i det samme hus som sin mormor. Det er rigtig hyggeligt, for så kan hun smutte på besøg, spise slik og hjælpe mormor i stalden, så tit hun har lyst. I dag smutter hun hjem til Rosa, for selv at bede om lidt hjælp, for hun vil nemlig gerne give mormor en overraskelseskage. Sammen forklæder de sig som halmballer og tager på hemmelig kagemission, for at finde ud af hvordan kagen skal være. Men pludselig kommer mormor hjem fra sin ridetur - og så er det heldigt, at Josefine kender alle de gode gemmesteder i huset.

17:30  

Spørg Kristian
Spørg Kristian Hvorfor spjætter vi, når vi sover? Hvorfor popper popcorn? Og hvor mange dyr findes der egentlig i verden? Se med og find ud af, om det lykkes Kristian og hans sjove eksperter at besvare de mange spørgsmål.

17:40  

Stop!
Stop! Abbe, mor, far og Liam flytter ind i deres nye lejlighed. Abbe får det mindste værelse, blot fordi han er den mindste. Men ved hjælp af sin nyfundne kraft får han sin familie til at genoverveje, om deres værelser nu også var så gode, som de først havde tænkt?

17:45  

Stop!
Stop! Abbe har fået flere venner i kvarteret. De leger tit sammen, og i dag spiller de rundbold nede i gården. Men den sure nabo, Kurt, har andre planer. Han vil have fred og ro i nabolaget. Men da Kurt tager alle deres rundboldsting, får Abbe nok!

17:55  

F for Får VI
F for Får VI

DR1

18:00  

Antikduellen (6:12)
Antikduellen (6:12) Antikduellanterne Lis Messmann og Thomas Bildtoft handler i Odense. To antikhandlere får hver 10.000 kroner til at handle antikviteter og retroting for. Efter 5 timer får de deres ting vurderet af en erfaren vurderingsekspert, og dagens vinder er den antikhandler med de bedste vurderinger. I denne uge dyster Lis Messmann fra Staarup Hovedgaard ved Skive mod Thomas Bildtoft fra Genfund på Frederiksberg, og i dag, tirsdag, jagter de skatte i Odense og omegn. Sendt første gang 10.12.13

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

19:00  

I haven med Søren Ryge: Alger, mos og lav
I haven med Søren Ryge: Alger, mos og lav

19:10  

Blomsterengen - et paradis for insekter
Blomsterengen - et paradis for insekter Tysk naturprogram fra 2020. (The Meadow - Paradise Lost?) Vilde blomsterenge sprudler af liv. De er hjemsted for en tredjedel af alle blomstrende planter og understøtter et rigt dyrliv. Men det moderne landbrug truer denne dyrebare verden. Her udforsker vi disse farverige habitater og spørger: Hvorfor så mange forskellige dyr opretter deres hjem på et sted, der to gange om året ødelægges af maskiner?

20:00  

IT-boblen - ekstase og kollaps (3:6) Fra internethippie til rockstjerne
IT-boblen - ekstase og kollaps (3:6) Fra internethippie til rockstjerne It-branchen er én stor fest med softicemaskiner, gratis cola, løbehjul til alle medarbejdere og julefrokoster på Oslobåden. For internettet er brudt igennem, alt kan lade sig gøre, og selvtilliden i branchen stiger i takt med populariteten. Men den ukronede konge af dansk internet, Martin Thorborg, oplever bagsiden af medaljen, for medierne er ikke kun ude efter de positive historier.

20:30  

Jægerkorpset (3:9)
Jægerkorpset (3:9) Vandet er kun seks grader. Uniformen våd. Og armtagene er tunge og lettere febrilske. Lige meget hvor meget han sparker med benene, kommer han ingen vegne. Og der er stadig 200 uoverskuelige meter ind til land. Kursist nummer 36 Mono kæmper endnu en gang for at holde liv i håbet om at blive jægersoldat. Men hvis han ikke kan svømme ind til land - kan han glemme alt om at fuldføre kurset. Det er nu, han skal finde de sidste kræfter frem. Dansk dokumentar fra 2021 om optagelsesprøven til Jægerkorpset.

DR2

18:00  

Huse der former os: Fængslet
Huse der former os: Fængslet Selv om det er de færreste, der har været i et fængslet, er det en af de allervigtigste institutioner i samfundet. Men hvad er grunden til, at bygningerne ser vidt forskellige ud, alt efter hvilken tid de er bygget i? De danske velfærdsinstitutioner er en væsentlig del af vores samfund - og deres arkitektur afspejler tidens tanker om, hvordan vi bliver de sundeste mennesker og bedste samfundsborgere.

18:30  

De vilde 90'ere (1:10)
De vilde 90'ere (1:10) Amerikansk dokumentarserie fra 2021. (Dark Side of the 90's) I begyndelsen af 1990'erne dominerer tre store kanaler amerikansk tv: ABC, CBS og NBC. Så trænger Fox Network sig ind på markedet med tv-serierne The Simpsons og Beverly Hills 90210. Teenage-seerne har penge og tiltrækker annoncører, men kræver også tv, som de kan spejle sig i. Alkoholisme, stofmisbrug og sex bliver emner i primetime. Hvordan formåede Fox Network at flytte grænserne for underholdning og ændre tv for altid?

19:15  

Verdens smukkeste togrejser - Californien
Verdens smukkeste togrejser - Californien Britisk dokumentarserie fra 2022. (World's Most Scenic Railway Journeys) Fra San Diego til San Luis Obispo. Vi rejser nordpå med Pacific Surfliner, et skinnende Siemens Charger-lokomotiv med fem dobbeltdækker vogne, via byen Carlsbad, der oprindeligt var en snackbar langs jernbanen. San Clemente byder på præsident Nixons yndlingsstrand, og Los Angeles en Oscar-vindende sporvogn. Efter ca. 560 km er endestationen San Luis Obispo og Madonna Inn - en passende afslutning på en californisk drømmerejse.

20:00  

Dommedag nu: Final Cut
Dommedag nu: Final Cut Amerikansk krigsfilm fra 1979. (Apocalypse Now: Final Cut) På en hemmelig mission under Vietnam-krigen har kaptajn Willard til opgave at udrydde oberst Kurtz, der er gået amok og har skabt sit eget rædselsregime dybt inde i junglen. På rejsen op ad floden går det op for Willard, at også han har forelsket sig i krigen. Coppolas mesterværk vises i instruktørens genklippede version fra 2019. Medvirkende: Marlon Brando, Martin Sheen, Robert Duvall m.fl. Instruktion: Francis Coppola.

TVR

18:05  

Pyjamasheltene IV
Pyjamasheltene IV

18:20  

Petronix
Petronix Da Jia tager sin egen beslutning uden at tænke på sit team først, truer hun deres opgave. Og hun lærer, at en god ven og holdkammerat er en, der respekterer og samarbejder.

18:30  

Svampebob Firkant VIII (24)
Svampebob Firkant VIII (24) Den superonde dybhavsskurkeduo + Snask-frikasse

18:55  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:05  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:10  

Vilde Kræ V
Vilde Kræ V

19:35  

Mesterlige monsterbørn
Mesterlige monsterbørn I kampen om ultimativ kontrol over husets fjernsyn, laver børnene et væddemål med Arthur. De har nu 24 timer til at skræmme den gamle monsterjæger fra vid og sans. Hvis ikke det lykkes, er de tvunget til at se 225 afsnit af morfars yndlingsserie.

19:45  

Den gule yeti
Den gule yeti

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

21:15  

Sportsmagasinet
Sportsmagasinet Sportsmagasinet bringer dig helt tæt på de største danske sportsnavne, viser dig det bedste fra Superligaen og giver perspektiv på de største historier og begivenheder i både dansk og international sport.

21:45  

Journalistens dobbeltliv (1:2)
Journalistens dobbeltliv (1:2) Udadtil er Ekstra Bladets journalist den perfekte familiefar, men da hustruen kontaktes af amerikanske pædofil-jægere, vendes al ting på hovedet. Pludselig står hun overfor et valg. Skal hun anmelde sin mand for omfattende grooming og dermed ødelægge sin familie? En lang række spørgsmål om hele deres liv melder sig. For hvad er det konkret, hendes mand har gjort ved de amerikanske børn? Hvordan er han sluppet af sted med det, uden at hverken kolleger eller hun selv har set noget? En række videoer giver et nyt og rystende indblik.

22:30  

Vera: Den mørkeste aften
Vera: Den mørkeste aften Britisk krimiserie fra 2023. (Vera: The Darkest Evening) Det er en mørk og stormfuld aften. Vera er på vej igennem uvejret, da hun opdager en forladt bil med et spædbarn i. Uden mobildækning og med afspærrede veje tvinges hun til at søge ly et sted, hun ikke har lyst til at være. Nemlig hendes families gamle ejendom, hvor hun ikke ligefrem får en varm velkomst. Og tingene bliver ikke bedre, da der bliver fundet et lig på vejen til ejendommen.

DR2

22:55  

Sicario
Sicario Amerikansk actiondrama fra 2015. I det lovløse grænseområde mellem USA og Mexico slutter den unge FBI-agent Kate Macer sig til forsvarsministeriets agent Matt Graver for at deltage i kampen mod de mexicanske narkokarteller. Den lille specialgruppe, der også tæller den hemmelighedsfulde Alejandro, begiver sig ud på deres hemmelige opgave. Snart går det op for Kate, at hun må lægge sin gamle opfattelse af lov og ret bag sig, hvis hun vil overleve. Medvirkende: Emily Blunt, Josh Brolin, Benicio Del Toro m.fl. Instruktion: Denis Villeneuve.

TVR
DR1

00:00  

Fodboldfeber - historien om Premier League (4:4)
Fodboldfeber - historien om Premier League (4:4) De er de største konkurrenter i fodboldens verden. De to engelske hold Manchester United og Arsenal. Selv deres managere sir Alex Ferguson og Arsène Wenger kunne ikke være mere forskellige: den granithårde skotte og den intellektuelle franskmand. To legendariske personligheder, hvis rivalisering gennem tiden har været bitter - og som kun har haft viljen til at vinde tilfælles. Britisk sportsserie fra 2021. (Fever Pitch)

01:00  

Mere voksen end Bjerrehuus (1:4)
Mere voksen end Bjerrehuus (1:4) Oscar Bjerrehuus er 17 år og søn af Danmarks største drengerøv, Oliver Bjerrehuus. Hans forældres grænser for, hvad der er normalt, ligger et helt andet sted end hos de fleste andre forældre. Oscar er mere optaget af at have styr på sine ting, komme til tiden og få sig en studentereksamen. Men skal Oscar sige nej til det sjove, vilde og kreative liv, hans forældre selv har præsenteret ham for? Et tilbud fra fars modelbureau sætter Oscar i en ny situation. Men kan han gøre det på sin egen måde?

01:30  

Columbo: Når rampelyset kalder
Columbo: Når rampelyset kalder Amerikansk krimi fra 1975. (Columbo: Forgotten Lady) Den tidligere musicalstjerne Grace Wheeler længes tilbage til rampelyset. Hun overtaler sin gamle dansepartner til at producere en Broadway-musical med Grace i hovedrollen. Men Graces mand nægter at finansiere projektet - og Columbo får en ny mordsag at opklare. Medvirkende: Peter Falk, Janet Leigh m.fl.

03:05  

Antikkrejlerne XXI (15:25)
Antikkrejlerne XXI (15:25) Britisk dokumentarserie fra 2021. (Antiques Road Trip) Vi følger britiske antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

03:40  

Husdrømme VIII (10:10)
Husdrømme VIII (10:10) Svensk livsstilsserie. (Husdrömmar) Snedkeren Andreas har bygget mange huse, men aldrig til sig selv og sin store familie. Drømmen om en trævilla har længe været tilsidesat på grund af livets puslespil, og fordi halvdelen af alle i hans familie har ADHD. Men nu vil Andreas og Jennie endelig gøre noget ved sagen og bygge højt oppe på en bakke med udsigt over floden Viskan.

03:50  

På roadtrip i Indokina (7:7)
På roadtrip i Indokina (7:7) Norsk rejseserie. Øystein Bache og Rune Gokstad er på tur til Indokina. Deres bil, en noget udrangeret Toyota Land Cruiser fra Forsvaret, skal tilbagelægge 8000 km på tværs af flere lande og på veje, der mildest talt er udfordrende. Efter planen skal bilen afleveres i byen Siem Reap i Cambodia, hvor Norsk Folkehjelp arbejder på et stort minerydningsprojekt, men inden da skal Øystein og Rune opleve både Thailand, Myanmar, Laos og Vietnam.

DR2

00:50  

Arne Jacobsens moderne Danmark
Arne Jacobsens moderne Danmark Dokumentar om den ulydige skoledreng med talent for at male, der blev en af vores største arkitekter. Hans ideer var forud for sin tid og fik ofte kritik, men i dag, 50 år efter hans død, står Arne Jacobsens skoler, rådhuse og biblioteker stadig og tegner det moderne Danmark.

01:50  

En dag i sommerhus
En dag i sommerhus Et moderne og humoristisk indblik i danskernes mangfoldige anvendelser af landets sommerhuse. Alt fra en virtual reality-motionerende mand i underbukser til teenagepigen, der træder vande i en swimmingpool. Men ingen sommerhustur uden en flok fordrukne venner i færd med et vovet spil dart kombineret med en apatisk musikduo. Disse og mange andre dagdrivere i mere eller mindre bizarre scenarier udgør dokumentaren 'En dag i sommerhus', hvor en hjørnesten i den danske kultur og geografi bliver undersøgt: sommerhuset.

02:20  

Trump versus verden (1:3)
Trump versus verden (1:3) Britisk dokumentarserie fra 2021. (Trump Takes on the World) Trumps nærmeste rådgivere og udenlandske statsledere afslører nogle af de mest kritiske øjeblikke i hans splittende udenrigspolitik. I begyndelsen af sin embedsperiode slår Trump skår i forholdet mellem USA og landets allierede, da han kompromisløst igangsætter sit 'America First'-initiativ.

03:20  

Nick Cave - 20.000 dage på jorden
Nick Cave - 20.000 dage på jorden Britisk dokumentar fra 2014. (20,000 Days on Earth) Portræt af myten, manden og musikeren Nick Cave på det, der angiveligt er hans dag nummer 20.000 på Jorden. Men myten vokser undervejs. Australske Nick Cave vågner i hjemmet i Brighton i Sydengland og møder i løbet af dagen både sin psykiater, skuespilleren Ray Winstone og musikerne Kylie Minogue og Blixa Bargeld, skriver nye sange, indspiller med et børnekor i Frankrig og slutter med en koncert i operahuset i Sydney.

TVR

01:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2023, ROEDBY.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0529011339